Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Om å ‘forholde seg til’ ANTropologi og andre tekster

Gro Birgit Ween er ansatt som post.dok på Universitetet i Aberdeen på ERC-prosjektet «Arctic Domus: Emplacing Human-Animal Relationships in the Circumpolar North» ledet av David G. Anderson. Fram til våren 2012 var hun ansatt som post.dok på Marianne Liens «Newcomers to the Farm: Atlantic Salmon between the Wild and the Industrial» (NFR 2009–2012). Ween skrev doktorgraden sin fra Kimberley i Australia (Oxford, 2002). Senere har hun gjort feltarbeid i Norge og Alaska på temaer som menneske-dyr relasjoner, naturpraksiser og urfolksrettigheter. Ween avslutter nå en bok om fiskere, forskere og forvaltere i Tana i Finnmark.

Knut Gunnar Nustad er førsteamanuensis ved Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo. Han er utdannet i Oslo og Cambridge, og har skrevet om urban politikk, postutvikling, antropologiske perspektiver på staten og miljøvern. Nustad har blant annet gitt ut «Gavens makt og State formation: Anthropological perspectives» (red. med Christian Krohn-Hansen), og avslutter nå arbeidet med en bok om konflikter rundt naturforståelser og landreform i Sør-Afrika.

Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo

m.e.lien@sai.uio.no

Marianne Elisabeth Lien er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Hennes forskningsinteresser omfatter matproduksjon og forbruk, marketing, finans og økonomisk antropologi, globalisering, biomigrasjon, domestisering og lakseoppdrett. Hun har gjort feltarbeid i Norge og i Australia. Lien leder forskningsprosjektet «Newcomers to the Farm; Atlantic Salmon between the Wild and the Industrial», og har blant annet utgitt «Marketing and Modernity» (1997), «Likhetens Paradokser» (redigert med H. Vike og H. Lidén 2001), «The Politics of Food» (redigert med B. Nerlich 2004) og «Holding Worlds Together» (redigert med M. Melhuus 2007). Hun fullfører nå en monografi om lakseoppdrett som husdyrhold for University of California Press.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon