Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Stokkmaur i bærebjelkene? – En nærsynt antroposentrisk lesning av ANT i NAT-tapning

Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo

t.s.kolshus@sai.uio.no

Thorgeir Kolshus er postdoktor ved Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har to lange og et kort feltarbeid på øya Mota nord i Vanuatu mellom 1996 og 2012. Språket fra denne lille øya ble brukt av den anglikanske misjonen i Melanesia fra 1860 til 1930, og Kolshus har derfor kunnet supplere nåtidig etnografi med materiale fra arkiver som ingen forskere tidligere har kunnet forstå – inkludert de første brev skrevet av melanesiere selv. Dette har både gitt ham mange a-ha-opplevelser i sine forsøk på å forstå relasjonen mellom religion og politikk og en inngrodd skepsis mot analyser som ikke tar høyde for historie.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon