Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Overcoming the division between anthropology «at home» and «abroad» – Marianne Gullestad intervjuet av Marianne Lien og Marit Melhuus

Marit Melhuus er professor ved Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo. Hun har tidligere arbeidet i Argentina og Mexico, med fokus på økonomi, jordbruksutvikling, kjønn, moralitet og sosial endring. I de siste årene har hun arbeidet med problemstillinger knyttet til slektskap, bioteknologi og lovgivningsprosesser i Norge, med fokus på transnasjonale prosesser, stat, individ og samfunn. Hennes publikasjoner omfatter blant annet Machos, Mistresses, Madonnas. Contesting the Power of Latin American Gender Imagery (redigert med K.A. Stølen,Verso 1996); Blod – tykkere enn vann? Betydninger av slekstskap i Norge (redigert med S. Howell, Fagbokforlaget 2000);  Holding Worlds Together. Ethnographies of Knowing and Belonging (redigert med M.E. Lien, Berghahn Books 2007); og Norvège. Vues de l'interieur (redigert med M.E. Lien, spesialnummer av Ethnologie francaise 2009).

Marianne Elisabeth Lien er professor ved Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo. Hun har forsket innen temaene mat, kultur, marked, økonomisk antropologi, globalisering, natur, og domestisering. Lien har ledet forskningsprogrammet «Transnational Flows» (NFR 2001–2004) og leder for tiden et prosjekt om laks (Newcomers to the farm. Atlantic Salmon between the Wild and the Industrial). Hennes regionale interesser omfatter Norge/Norden og Australia, og hun har hatt særlig interesse for å styrke antropologien i hjemlige egne. Blant hennes publikasjoner er Marketing and Modernity (Berg 1997), Likhetens Paradokser (redigert med H. Lidén og H. Vike, Universitetsforlaget 2001), The Politics of Food (redigert med Brigitte Nerlich, Berg 2004), Holding Worlds Together; Ethnographies of Knowing and Belonging (redigert med M. Melhuus, Berghahn 2007) og et spesialnummmer av Ethnos over temaet «Performing Nature» (redigert med S. Abram 2011).

  • Side: 134-143
  • Publisert på Idunn: 2011-09-23
  • Publisert: 2011-09-23
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon