Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Mellom by og ørken

Kirkebygging på Den arabiske halvøy
Professor i Midtøstenstudier, Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo

(f. 1952)

Kirkebygging er et kontroversielt tema på Den arabiske halvøy, og kirkene som bygges skal i prinsippet hverken kunne sees eller høres. Til tross for at de fleste bygges på land gitt i gave av kongefamiliene er de underlagt en rekke restriksjoner. Men hvorfor en slik paradoksal politikk; hvorfor subsidiere kirker som likevel ikke skal hverken sees eller høres? Og hvilke konsekvenser har denne politikken for kirkenes reelle utforming; blir de faktisk «usynlige»?

Church building represents a controversial issue in the Arabian Peninsula. Although most churches are built on land donated by royals, they are subject to restrictions meant to make them invisible as churches. But why such a paradoxical policy? Why subsidize churches and yet submit them to restrictions making them ‘invisible?’ And what are the consequences for the actual appearance of churches buildings; do they in fact become unrecognizable as churches?

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon