Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Reformasjonsjubileet som minnepolitikk


Dr. philos og Forskar I ved KIFO (Institutt for kyrkje-, religions-, og livsynsforsking). Aagedal har leia fleire forskingsprosjekt om jubile og historiebruk og saman med Brottveit og Botvar utgitt boka Kunsten å jubilere. Grunnlovsfeiring og minnepolitikk (Pax 2017). (f. 1946)

I eit jubileum brukar vi fortida til å fremje verdiar vi er opptekne av i samtida. Difor blir eit jubileum også ein spegel på samtida sine verdiar. I artikkelen skal eg bruke dette perspektivet på feiringa av reformas ...
NOK 149,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon