Jeg oppdaget først nylig at jeg blir angrepet av Sindre Bangstad i Kirke og Kultur 4/2011. Grunnen til forsinkelsen er antagelig at han staver etternavnet mitt feil, slik at artikkelen ikke vises når jeg søker i elektroniske data-baser for å sjekke hva som skrives om meg.

Dessverre er resten av det Bangstad skriver like forvrengt. For eksempel nevner han sitatboken Allahs lille brune som jeg ga ut sammen med muslimen og anti-islamisten Walid al-Kubaisi i 2004. Han skriver: «Bokens tittel er ikke tilfeldig: for islam les islamisme, og for islam som islamisme, les fascisme».

Jeg mener ganske riktig at islamisme er en totalitær ideologi som best kan sammenlignes med fascismen. Men islamisme er ikke islam, islamisme er politisk islam. Da jeg ga en tilsvarende bok med uhyrlige bibelsitater tittelen Guds lille brune, oppfattet ingen det slik at jeg skulle ha kalt kristendommen fascistisk. Og i innledningen" til Allahs lille brune skrev jeg for sikkerhets skyld:

«Denne boken gir intet grunnlag for fordommer mot innvandrere. Et mindretall blant innvandrerne er muslimer. Et lite mindretall blant disse muslimene er fanatiske islamister. Knapt noen av dem er villige til å følge Khomeinis eller Bin Ladens drapsordrer.»

I dag måtte jeg ha revidert siste setning, etter at minst femti norske islamister har dratt til Syria for å slutte seg til terrororganisajonen IS.

Redaksjonell bemerkning: Et godt over tre år gammelt tilsvar er uvanlig, men redaksjonen er kommet til at tilsvarsrett ikke har noe datostempel.