Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Leder
(side 310-312)
av Oddbjørn Leirvik
(side 313-324)
av Kåre Fuglseth & Åge J. Schanke
Sammendrag

RLE-faget var den største «taperen» etter omlegginga av norsk lærerutdanning fra allmennlærerutdanning til grunnskolelærerutdanning uten obligatorisk RLE. Det skjedde i 2010 og denne artikkelen viser hvordan det har gått etter at emna i RLE for første gang i norsk historie ikke lenger var nødvendige for å bli lærer.

Vitenskapelig publikasjon
(side 326-339)
av Linda Helen Haukland
Sammendrag

I Hans Nielsen Hauges brev og skrifter finner vi spor etter hans kvinnesyn og den første mobiliseringen av kvinner i de haugianske miljøene i perioden 1796–1824. Kildematerialet vitner om kvinner med stor radius og bred anerkjennelse både som ledere og lekpredikanter. Når stemmerettsjubileet 2013 nå skal oppsummeres kan den haugianske feminismen bidra til sterkere dybdesyn og nye dimensjoner, og sette begivenhetene inn i en lengre tidshorisont. De haugianske kvinnenes frihet var ikke et mål i seg selv, men en konsekvens av Hauges likeverdstanke og hans måte å praktisere den på. I møte med åndelige behov og materiell fattigdom var det underordnet om hjelpen kom fra en mann eller en kvinne.

Intervju
(side 360-365)
av Mette Elisabeth Nergård
Sammendrag

Reisen er et gjennomgangsmotiv i forfatterskapet til Line Baugstø. Helt siden debuten med Reise i gult lys i 1986 har hun skrevet om mennesker som reiser og slår seg ned i andre land. Det har blitt et tjuetalls bøker i alle sjangere, også barne- og ungdomslitteratur. Årets roman Sommer uten brev  handler mest om de som betaler prisen for andres eventyrlyst.

(side 366-375)
av Kjetil Hafstad
(side 376-384)
av Didrik Søderlind
Sammendrag

Nå og da dukker det opp et argument som sier at vi ikke trenger religionsfriheten. Et eksempel er en kronikk i den svenske avisen Expressen 17. mai 2007. Under overskriften «Avskaffa lagen om religionsfrihet» argumenteres det for at religion ikke trenger noe eget vern. Kronikken er undertegnet av syv mennesker, hvorav tre professorer, en jurist, et par kjente næringslivsfolk og et tidligere medlem i ABBA.

Vitenskapelig publikasjon
(side 385-403)
av Ole Jakob Løland
Bokanmeldelse
(side 404-407)
av rolv Nøtvik jakobsen
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon