Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Kommentar
(side 3-6)
av Kristin Gunleiksrud
Intervju
(side 34-41)
av Mette Elisabeth Nergård
Sammendrag

Personene i Arne Lygres diktning har følelser av katastrofe og innestengthet. Likevel opplever leseren en befriende bevegelighet i møte med de minimalistiske universene. Arne Lygre har vakt internasjonal oppmerksomhet med sin dramatikk. Han er oversatt til et titalls språk, og i 2013 fikk han Ibsenprisen for skuespillet Jeg forsvinner.

(side 42-51)
av Oddbjørn Leirvik
Sammendrag

I dei siste par tiåra har uttrykket «Olavsarven» fått feste, særleg då i Trøndelag der både kyrkjefolk, kulturarbeidarar og politikarar ivrig forvaltar arven etter Olav. Men Olav er også eit – om enn omstridd – referansepunkt for heile Den norske kyrkja, som i 1989 gjorde Olavsmerket med kors, skjold og økser til «kyrkjas våpen».

Intervju
(side 54-57)
av Dag Kullerud
Sammendrag

– Vi skal veie ordene nøye når vi nå skal endre RLE-faget til KRLE. Det vi ønsker minst av alt er en ny kulturkamp om skolepolitikken, sier Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon