Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Kommentar
(side 203-204)
av Oddbjørn Leirvik
(side 205-217)
av Oddmund Søvik
Sammendrag

Reproduksjonsteknologien reiser vanskelige biologiske, juridiske og menneskelige spørsmål. Hvordan bør forholdet være mellom det menneskeskapte og det naturgitte? Eksisterer det en naturens orden som bør respekteres? Er eugenikken tilbake, som et spøkelse fra fortiden? Hvordan begrunne en sårt tiltrengt etikk? Her drøftes reproduksjonsteknologien i et fremtidsperspektiv og fra en etisk synsvinkel.

Vitenskapelig publikasjon
(side 218-233)
av Anne Løvland
Sammendrag

Sidan 1967 har Kirkens Nødhjelp samla inn pengar gjennom «fasteaksjonen». Dette er ein studie av informasjonsmateriellet frå denne aksjonen. Studien fokuserer på korleis det estetiske uttrykket kan vekkje ulike kjensler hos lesaren. Forsøkjer ein å vekke medynk, eller skal gjevaren gje pengar ut frå skuldkjensle? Artikkelen drøftar også kva omsyn som kan ha påverka det estetiske uttrykket og korleis uttrykket kan lesast som endringar i organisasjonens identitet.

(side 236-243)
av Mette Elisabeth Nergård
Sammendrag

– Jesus er det største idolet og ein stor inspirator, seier forfattaren Liv Marie Austrem, som sjølv ikkje har hatt personlege gudsopplevingar. Ho skriv for å vise fram kjempande kvinner her heime og i andre land. Ho vil støtte dei som tek ansvar. Dei må ikkje trøytne eller gje opp, seier forfattaren som har fått prisar for bildebøkene sine, men som óg har fått politikarar til å bli rasande – noko som har ført til avisoverskrifter.

(side 244-257)
av Eli Glomnes
Sammendrag

Jeg er den som leser. Jeg er ikke den jeg leser om. Likevel er det slik at når jeg lar teksten tale til meg, så møter jeg meg selv når jeg leser. Å lese teksten slik at den taler til meg, er å tro på den. Å tro er å lese om meg i møte med Gud, men hvordan leser jeg?

(side 258-270)
av Lars Laird Iversen
Sammendrag

Hvorfor omtaler ikke norske elever seg som kristne? I denne artikkelen presenterer jeg seks mulige forklaringer på hvorfor kristne elever blir i skapet, mens elever fritt kommer ut med andre religiøse identiter. For minoritetselever blir religion en «pseudo-etnisitet», som ikke oppleves som privat. Hvithet, derimot, skjuler religion. Hvite elever har mer kontroll over informasjon over egen religiøsitet.

(side 271-278)
av Sigurd Bergmann
Sammendrag

Hur kan man tala om Guds heliga Ande idag? Det finns många goda skäl för att lägga mer energi än vanligt på reflektionen över Anden. Några kommer jag att skissera strax, innan vi skall pröva andetron som motmakt mot samtidens fetischism och förtingligande av livets gåvor. Avslutningsvis frågar jag vad teknikens framsteg har gjort med vår tids ande och hur tron på den Heliga kan öppna ögon och hjärtan på nytt.

(side 280-294)
av Egil Lothe
Sammendrag

Siden begynnelsen av vår tidsregning har den han-kinesiske mahayanabuddhismen eksistert i den kinesiske befolkningen. Samtidig som Kina beholdt sine opprinnelige religiøse tradisjoner, ble buddhismen en dominerende religion nært knyttet til staten under forskjellige keiserdynastier. Med Kulturrevousjonen ble religion forbudt, men nå er buddhismen og andre religioner på full fart inn i kinesisk samfunnsliv og politikk.

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon