Klinisk Sygepleje skal fortsat udvikle sig som et spændende og vidt favnende, moderne fagblad. Allerhelst vil vi være kendt for at bringe læseværdige artikler af høj kvalitet, der bygger på originale idéer. For at inddrage læserne i dette ædle formål har vi besluttet at præmiere den bedste artikel i det nye år med 10.000 kr. Udvælgelsen vil finde sted, når årets sidste nummer er udkommet, og vinderens navn vil blive offentliggjort i starten af 2014.

Med præmien følger retten (og pligten) for forfatterne til at præsentere artiklen på den Klinisk Sygeplejes årlige konference, hvor også prisen vil blive uddelt. Og alle kommende forfattere skal huske på, at det også vil være muligt at publicere deres artikler på engelsk i Klinisk Sygepleje, som for nylig er blevet indekseret i CINAHL.

Med årsskiftet er der kommet nye ansigter i redaktionen. Det er en stor glæde for undertegnede at overtage redaktørposten. Som medredaktør får jeg min gode kollega Annelise Norlyk, og vi går til arbejdet i håb om at kunne løse opgaven efter Ingrid Poulsen og Bengt Karlsson. Vi er så heldige, at Ingrid har accepteret stadig at være med i redaktionen. Samtidig vil vi byde velkommen til Sussie Laustsen, der er indtrådt i redaktionsgruppen fra nytår.

Når du læser dette, er foråret snart på vej i Danmark. Overalt pibler det frem med spirer og blade, som inden længe vil folde sig ud. Sådan er det også i dansk sygepleje, som med sit enorme potentiale for forskning og udvikling har været i forårsstemning i mange år. Alle vegne er der gang i små og store projekter med det mål at forandre og forbedre plejen for patienterne.

Men ligesom sygeplejen udvikler sig, forandrer patienterne sig også. Det er der fokus på i dette års konference: Patienter som aktive deltagere i egen pleje samt de nye udfordringer dette vil give sygeplejerskerne.

Grib chancen for at uddybe din forståelse for den moderne patient på konferencen den 18. april.