Kunst og Kultur inviterer til å levere manuskripter til vurdering for publisering. Tidsskriftet er den viktigste norskspråklige formidlingskanalen for kunsthistorikere og dekker billedkunst, arkitektur og design fra middelalderen til i dag. Vi publiserer ny forskning på høyt vitenskapelig nivå og retter oss mot forskere og fagmiljøer som arbeider med kunsthistoriske perspektiver og problemstillinger.
Fra 2017 utgis alt innhold i Kunst og Kultur
med åpen tilgang
(open access) og under Creative Commons-lisensen CC-BY-NC 4.0.
INNLEVERING AV MANUS
Manuskript, dokumenter med forfatteropplysninger og illustrasjoner kan sendes på e-post til
kunstogkultur@nasjonalmuseet.no.
Før du sender inn ditt manuskript til redaksjonen ber vi om at du leser forfatterveiledningen nøye. Manuskripter som ikke følger forfatterveiledningen, vil bli sendt i retur.
KRAV TIL MANUS
All tekst skal være i Word-format. Vitenskapelige artikler kan være på inntil 30 000 tegn inkludert mellomrom og referanser.
Forfatterens navn skal ikke framgå av artikkelen. Noteapparatet skal utformes uten personlig henvisning til artikkelforfatteren.
Artikler skal inneholde følgende:
- Artikkelens tittel
- Sammendrag (ca 70 ord)
- Abstract (engelsk sammendrag, ca. 70 ord)
- 3-6 nøkkelord
- 3-6 keywords (engelske nøkkelord)
- Brødtekst
- Illustrasjonsliste
Eget dokument med forfatteropplysninger skal inneholde
- Forfatterens navn
- Stilling og institusjonstilknytning
- E-post-adresse
- Kort biografi med akademisk grad, årstall for oppnåelse av denne og utdanningssted. Oppgi også arbeids- og interessefelt, samt tittel på en eller to nye og relevante publikasjoner.
Referansestil
Tidsskriftet benytter Chicago Style manual. Se her for en kort introduksjon:
http://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide.html
Kursivering
- Titler på kunstverk
- Titler på bøker og tidsskrifter
- Fremmedspråklige ord og uttrykk som ikke kan anses som fremmedord (for eksempel in situ, terminus ante quem)
Doble anførselstegn (« »)
- Titler på artikler
- Titler på serier (av kunstverk og liknende)
- Titler på mastergradsoppgaver, doktorgradsavhandlinger osv.
- Sitater på under tre linjer
Sitat
Sitater over tre linjer (om det ikke er en enkelt setning), markeres med linjeskift og innrykk fra venstre marg.
Enkle anførselstegn (‘ ’) på sitat i et sitat. Avkorting av sitat merkes med ellipse i klammer: […]. (Trykk Alt + 0133 for ellipse.)
Tankestrek
Tankestrek (–) mellom tall, som årstall, sidetall osv. (trykk Ctrl + tasten merket – øverst helt til høyre på tastaturet).
Noter
Sluttnoter (uten bibliografi)
Kursiv og anførselstegn som i hovedteksten
Litteraturreferanser i hht.
Chicago Manual of Style:
Ved første gangs referanse: Forfatterens navn og etternavn + bokens/artikkelens og tidsskriftets tittel + utgivelsessted + forlag + utgivelsesår + sidenummer
Ved annen gangs referanse og senere anvendes forfatterens etternavn, tittel og sidetall. Tittelen kan forkortes.
DOI-referanser
Referansene skal alltid inkludere DOI (digital object identifier) for kilder som har dette. DOI skal være en klikkbar URL og plasseres til sist i referansen. Hvis du er usikker på hva DOI-koden til en referanse er, eller om en DOI-kode finnes, kan du gjøre et raskt søk etter tittel, forfatternavn osv. på http://search.crossref.org/.
Illustrasjoner
Maksimum antall illustrasjoner til hver artikkel er ti. Forfatteren skal selv skaffe til veie trykkeklare illustrasjoner. Redaksjonen kan være behjelpelig med å fremskaffe enkelte illustrasjoner. Dette angis da i illustrasjonslisten. Bestilling av illustrasjoner som medfører vederlag, avklares med redaksjonssekretær først.
Illustrasjonene leveres i digital form i minimum 300 dpi og A4 format, på CD eller mail/fileflow. Billedfilene nummereres fortløpende, og samme nummer brukes i billedteksten.
Liste over illustrasjoner leveres sammen med manus.
Illustrasjonstekster
Ill. nr. + kunstnerens navn + kunstverkets tittel + årstall + teknikk + mål + eier/sted + fotograf + rettighetsinnehaver
Eksempel på illustrasjonstekst:
Ill. 1. Edvard Munch:
Menneskeberget/Mot lyset, 1927–29. Olje på lerret, 300 x 420 cm. Munch-museet. Foto: Svein Andersen. © Munch-museet/Munch-Ellingsen gruppen/BONO 2014.
PUBLISERINGSETIKK
Redaksjonen er opptatt av at det som publiseres i tidsskriftene, er av høy faglig kvalitet og følger internasjonale etiske standarder for vitenskapelig publisering. Tidsskriftet følger retningslinjene til
Committee of Publication Ethics (COPE).