Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Internasjonal Politikk
{{article.articleTitle}}
{{article.articleSubTitle}}
Vitenskapelig publikasjon
av , & {{contributor.name}}
Publisert {{article.publishDate}} (Side {{article.pageFrom}}-{{article.pageTo}}) (Side {{article.pageFrom}})
Vis flere
Internasjonal Politikk er et sentralt skandinavisk tidsskrift innen internasjonale studier. Tidsskriftet ligger i skjæringsfeltet mellom fag og opplysning, og har som overordnet formål å presentere faglig innsikt av topp kvalitet på en tilgjengelig måte. Tidsskriftet favner bredt, geografisk og faglig, og redaktørene søker derfor artikler fra ulike miljøer i Norden.

Tidsskriftet presenterer artikler, kommentarer, debattinnlegg og anmeldelser med appell til akademia så vel som til praktikere og den interesserte allmennheten, og fokuserer derfor både teoretisk og empirisk.

Tidsskriftet ble startet av Norsk komité for internasjonale spørsmål i 1937, og har siden 1960 blitt utgitt av Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Tidsskriftet ble utgitt på Universitetsforlaget fra og med 2009 til og med 2015.

Internasjonal Politikk retter seg mot forskere og studenter i statsvitenskap og internasjonal politikk, ansatte i internasjonalt orienterte organisasjoner og institusjoner innenfor bistand og nødhjelp, forsvaret, og alle som er opptatt av utenrikspolitiske spørsmål.

Internasjonal Politikk kommer ut fire ganger i året og publiserer originalarbeider på norsk, svensk og dansk.

Fra 2016 har tidsskriftet blitt utgitt på Cappelen Damm Akademisk.
  • ISSN Online: 1891-1757
  • ISSN Print: 0020-577X
  • DOI:
  • Utgiver: Universitetsforlaget

Sist publiserte

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon