Skrive oppgave?

Visste du at det på Idunn ligger over 28 000 artikler innen et stort antall fagområder?

Når du skal skrive prosjektrapport, bacheloroppgave eller masteroppgave er det denne typen artikler du trenger å lese. Kvalitetssikret fagstoff som du kan referere til og bruke som bakgrunn for din oppgave hjelper deg på veien.

Når du har funnet artikler som du tenker du kan bruke, men lurer på hvordan du skal bruke dem, er din foreleser eller veileder den aller beste å kontakte for råd. Ditt bibliotek kan også være til stor hjelp. Hvis du går inn på din skoles hjemmesider, finner du mer informasjon om dette.

Hvordan får jeg tilgang til artiklene?

De fleste universiteter og høgskoler i Norge, Sverige og Danmark kjøper tilgang til alt innhold på Idunn for sine studenter og ansatte.

Det betyr at når du er på skolen, så har du automatisk tilgang til alle tidsskrifter og artikler som ligger på Idunn.

De fleste læresteder tilbyr også fjerntilgang til alt innhold ved hjelp av bibliotekets påloggingsløsning. Og så må du selvsagt være koblet til internett. Hør med ditt bibliotek om hvordan du går frem.

Hvordan finner jeg det jeg er på utkikk etter?

Søkefunksjonen er den viktigste funksjonen på Idunn. Du får gode treff ved å søke på samme måte som i Google: skrive relevante søkeord rett i søkefeltet.

Vil du begrense søket ditt og ikke få treff i alle artikler? Da går du til “avansert søk”, hvor du for eksempel kan velge å søke etter artikler av en bestemt forfatter, artikler utgitt et bestemt år, eller artikler som ikke inneholder et bestemt ord.

Her kan du lese mer om søk på Idunn