Ofte stilte spørsmål

Jeg har et artikkelmanus jeg ønsker å sende inn til et tidsskrift. Hvordan går jeg frem?

Det er redaktøren(e) i hvert enkelt tidsskrift som vurderer din artikkel. Du må derfor først finne hvilket tidsskrift du ønsker å publisere i, og så sende inn artikkelen til tidsskriftet via lenken "Send inn manus". 

Jeg er ansatt/student på et universitet eller en høgskole som skal ha tilgang til Idunn. Hvordan får jeg tilgang?

Når du er på universitetet eller høgskolen har du tilgang så lenge du er koblet til skolens trådløse nettverk, eller jobber på en datamaskin som hører skolen til.

Når du er utenfor skolens område kan du ved de fleste læresteder få tilgang til Idunn gjennom fjerntilgang. Du går da enten til ditt biblioteks nettsider og registrerer deg/logger inn der, eller du tar kontakt med biblioteket for videre hjelp.

Hvor mye koster en bedriftstilgang til Idunn?

Prisen på tilgang til alt innhold på Idunn varierer ut fra hvor stor din bedrift er, og hvilken type bedrift eller institusjon du jobber i. Send oss en e-post (post@idunn.no), eller ring oss, så sender vi deg et pristilbud.

Hvordan fungerer e-abonnement for bedrifter/institusjoner

E-abonnement institusjon er et abonnement hvor institusjoner kan gi sine ansatte tilgang til et tidsskrift på Idunn. Abonnementet har begrensninger for hvor mange som får tilgang samtidig, kalt samtidige brukere. I bestillingen kan man velge mellom 1-50 samtidige brukere, og prisen beregnes ut fra dette. Prisene finner du på sidene til hvert tidsskrift.

Dersom man har 3 samtidige brukere til et tidsskrift, vil de første 3 personene som kommer til Idunn bli tildelt tilgang til tidsskriftet. Den 4. som kommer vil ikke få tilgang, men får beskjed om at antall samtidige brukere er oversteget. Velg derfor "Frigi tilgang" under brukermenyen øverst til høyre når du er ferdig slik at kollegaene dine kan logge på tjenesten.

Jeg ser etter en artikkel som er publisert før de utgavene jeg finner på Idunn. Hvordan finner jeg denne?

Du kan blant annet søke opp artikkelen ditt biblioteks søkesystem. Der vil du kunne finne hvilke bibliotek som har denne artikkelen tilgjengelig, og i hvilket format. Du kan også ta kontakt med Nasjonalbiblioteket for å finne ut mer om artikkelen.

Vil jeg også få e-tilgang til et tidsskrift når jeg kjøper papirabonnement?

Et papirabonnement gir ikke tilgang til den digitale utgaven. 

Kan jeg laste opp artikkelen jeg har skrevet på for eksempel Academia.edu eller Researchgate.net?

Hvis du har publisert din artikkel i et open access-tidsskrift under en Creative Commons-lisens, har du lov til å legge ut artikkelen på slike nettsider. Er artikkelen utgitt i et annet tidsskrift kan verken den publiserte eller den antatte versjonen lastes opp på disse nettstedene. Les mer om hvorfor på vår infoside for forfattere og bl.a. på Academia.edu.