Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Historisk tidsskrift
Historisk tidsskrift er det sentrale tidsskriftet for norsk historisk forskning. Bakgrunnsstoff for de viktigste samfunnsforandringene finner du nettopp her.

Tidsskriftet publiserer artikler, debatt- og kommentarbidrag og bokmeldinger, og vurderer nye arbeider.

Historisk tidsskrift er Norges eldste vitenskapelige tidsskrift. Det ble startet i 1871, og har blitt det sentrale forum for norske historikere. Tidsskriftet utgis av Den norske historiske forening (HIFO) i samarbeid med Universitetsforlaget, og støttes av Norges forskningsråd.

Tidsskriftet retter seg mot historikere, humanister og samfunnsvitere, studenter, historielærere og den allment historieinteresserte leser.

Historisk tidsskrift kommer ut fire ganger i året.

Artiklene i Historisk tidsskrift er indeksert i Historical Abstracts Part A Historical Abstracts (1954-), Historical Abstracts Part B Twentieth Century Abstracts (1954-), America: History and Life (1954-), Current Contents/Arts & Humanities, Arts & Humanities Citation Index/Social Sciences Citation Index®, accessed via Web of Science™ Core Collection.
Ansvarlig Redaktør
Narve Fulsås

Redaktører
Kari Aga Myklebost
Richard Holt
Harald Dag Jølle
 

Redaksjonssekretær
Maria Purtoft 

Redaksjonsråd
Ruth Solveig Hemstad, HIFO-styret
Dag Hundstad, Høgskulen i Volda
Eva Jakobsson, Universitetet i Stavanger
Gunnar W. Knutsen, Universitetet i Bergen
Einar Lie, Universitetet i Oslo
Dorthe Gert Simonsen, Københavns Universitet
Ulrike Spring, Universitetet i Oslo
Kristian Steinnes, NTNU
Jo Rune Ugulen, Riksarkivet

Redaksjonens adresse:
Historisk tidsskrift
Institutt for historie og religionsvitenskap (IHR), HSL-fak
UiT Norges arktiske universitet
Postboks 6050 Langnes
NO-9037 Tromsø

ht@uit.no

Artiklene i Historisk tidsskrift er indeksert i Historical Abstracts Part A Historical Abstracts (1954-), Historical Abstracts Part B Twentieth Century Abstracts (1954-), America: History and Life (1954-), Current Contents/Arts & Humanities, Arts & Humanities Citation Index/Social Sciences Citation Index®, accessed via Web of Science™ Core Collection.

 
Historisk tidsskrift er et abonnementsbasert tidsskrift som utgis under modellen grønn åpen tilgang (green open access). Det betyr at Universitetsforlaget tillater forfatter å arkivere sin artikkel i åpne institusjonelle arkiv (egenarkivering) eller på eget eller arbeidsgivers nettsted, i den versjon og det format som ble godkjent av tidsskriftets redaksjon (akseptert versjon), etter at artikkelen er publisert i tidsskriftet.

Forfatter kan ikke spre eller publisere den endelige versjonen. Forlaget oppfordrer imidlertid forfattere til å ta vare på akseptert versjon av artikkelen som ble sendt redaksjonen for publisering, da denne vil være nærmest opp til endelig versjon som publiseres på idunn.no. Forfattere som ønsker det, kan henvise til sin artikkel i endelig versjon ved å oppgi lenke til denne på www.idunn.no.

Alt innhold i tidsskriftet publiseres i overenstemmelse med bestemmelser gjengitt i Avtale om normalkontrakt for faglitteratur i tidsskrift av 10. november 2010 mellom Den norske Forleggerforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Avtalen kan leses i sin helhet på http://www.nffo.no.

Artikler gjengitt i tidsskriftet vil bli lagret og gjort tilgjengelig på Universitetsforlagets database for elektronisk distribusjon av tidsskrifter, www.idunn.no.

Når en artikkeltekst aksepteres for publisering av tidsskriftets redaksjon forutsettes følgende:
  • At forfatter aksepterer bestemmelsene i nevnte normalkontrakt
  • At forfatter er innforstått med at forlaget forvalter retten til offentliggjøring og spredning av artikkelen og at forlaget skal kontaktes før forfatter inngår avtale med tredjepart om tilleggspublisering.
  • At forfatter ved tilleggspublisering gjør oppmerksom på hvor artikkelen opprinnelig er publisert, og i henhold til gjeldende praksis for kreditering. 

Sist publiserte tidsskrifter

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon