Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Exploring family perspectives using interaction guidance
Department of Women and Children’s Health, Karolinska Institutet, Stockholm.

The Lausanne Trilogue Play (LTP) paradigm används för att genomföra standardiserade studier på barn-mamma-pappa interaktion. Metoden har använts i Stockholm, Sverige som en metod för bedömning/behandling med hjälp av video, i mer än ett decennium. Den är nu med i riktlinjerna för barnpsykiatrin och sprids också i övriga delar i Sverige. Denna artikel fokuserar på hur forskningen på triadisk interaktion kan användas i det kliniska arbetet genom att kombinera LTP och Marte Meo. Analys instrumentet, Child-Parents-Interaction Coding System, användes i forskningen på LTP situationen och används nu i det kliniska arbetet. Det gör det möjligt att använda tillvägagångssätt och de bakomliggande synsättet i Marte Meo metoden. I denna artikel omnämns de kombinerade metoderna som Micro Analysis and Family Intervention.

Nyckelord: barns beteende, familje, klinisk praxis, Lausanne Trilogue Play, Marte Meo, föräldraskap, video feedback, triad

The Lausanne Trilogue Play (LTP) paradigm, which is used to carry out standardized studies of child-mother-father interactions, has been used as a video feedback tool in Stockholm, Sweden, for over a decade. It is now included in the city’s guidelines for child psychiatry and its use is spreading nationally. This paper focuses on how the findings of studies on triadic interactions can be transferred into clinical practice by using a combination of the LTP and the Marte Meo method. The Child-Parents-Interaction Coding System, which was used in the research with LTP, is now used to analyze the interaction and adopt the clinical mindset and procedures from the Marte Meo method. In this paper, these combined techniques are referred to as the Micro Analysis and Family Intervention.

Keywords: child behavior, family system, clinical practice, Lausanne Trilogue Play, Marte Meo, parenting, video feedback, triad
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon