Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

«Jeg er i tvivl» - Hvordan inddrager man kulturelle normer i supervision?

Psykolog og direktør i DISPUK. anetteholmgren@dispuk.dk

Sammendrag

Arbejdslivet er bygget op af en lang række af normer. Normer er de sædvanlige måder, hvorpå vi forstår, handler og taler. Normer er ofte indlejret i arbejdslivet på måder, der skjuler, hvordan personlig moral og værdier er influeret af kulturelle ideer. Supervision er et sted, hvor vanskeligheder og dilemmaer i relation til arbejdslivet kan udforskes. Supervisionen må være i stand til at demaskere dominerende normer, som ofte er en del af enhver problemstilling. Hvis ikke, kan supervision blive endnu en spændetrøje, der forsøger at hjælpe folk med at passe ind i dominerende praksisser og ideer. Denne artikel demonstrerer, hvordan et fokus på normer i narrativ supervision kan hjælpe med at afsløre skjulte ideer og udsætte disse for evaluering.

Nøkkelord: supervision, normer, tvivl, narrativ, magt, neo-liberalisme, værdier

Abstract

Work life is structured around a range of norms, that points out to certain ways of speaking and acting. These norms are often embedded in the work, in ways that hide how personal moral and values are influenced by cultural ideas. Supervision is a place where difficulties and dilemmas in relation to work can be taken up. Supervision must be able to unmask dominant norms, as part of the problems being raised. If not, the process of supervision can easily become a straitjacket, helping people to fit into what they already know. This article discusses how a focus on norms can help the narrative supervision process to reveal hidden ideas and bring them into evaluation.

Keywords: supervision, norms, doubt, narrative, power, neo-liberalism, values
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon