Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Terapeut og forsker i to-spann – Innføring av forskning ved en klinisk enhet

tilden@modum-bad.no

Terje Tilden, PhD, klinisk sosionom, familieterapeut. Forskningsinstituttet, Modum Bad.

Ved Familieavdelingen (nå: Senter for familie og samliv), Modum Bad, ble det igangsatt et forskningsprosjekt som hittil har ført til én doktorgrad. Artikkelen gjengir hovedfunnene i undersøkelsen og hvilke implikasjoner dette kan ha for klinisk praksis. Med grunnlag i begrepet «kunnskapsbasert praksis» drøftes det hvordan et slikt prosjekt kan bidra til å redusere avstanden mellom klinikk og forskning.

Therapist and researcher working together

At the Family unit, (now: Center for family and relationship), Modum Bad, a research project was started that so far has produced one PhD. The article refers to the main findings in the study and the implications this may have for clinical practice. Based on the concept «evidence based practice» it is discussed how such a project may contribute to reducing the gap between clinical practice and research.

Keywords: Forskning, klinikk, parterapi, kunnskapsbasert praksis, Research, clinical practice, couple therapy, evidence based practice
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon