Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Farvel til diagnosen

Lone Lanken Rasmussen er psykolog og arbejder i Ungdomsklinikken, Københavns Kommune.

  • Side: 116-123
  • Publisert på Idunn: 2011-06-23
  • Publisert: 2011-06-23

Denne artikel handler om en lille, men langtfra uvæsentlig del af et terapeutisk forløb, hvor det blev muligt at sige farvel til en psykiatrisk diagnose. Artiklens hovedperson er en ung kvinde, her kaldet Ida, som i meget høj grad følte sig degraderet og umyndiggjort i mødet med det psykiatriske system. Ida oplevede, at diagnosen, hun havde fået, «klæbede» [sv. klistrade] til hende og var en del af hendes identitet. Men, som det beskrives i artiklen, lykkedes det Ida at gøre op med diagnosen.

Goodbye diagnosis

This article focuses on a small but important part of a therapy, when it became possible to say goodbye to a psychiatric diagnosis. The main character of the article is a young woman, here named Ida, who felt extremely degraded and put under tutelage by the psychiatric system. Ida experienced that the diagnosis she had received «stuck» to her and was part of her identity. But as it is described in the article, Ida succeeded in disengaging herself from the diagnosis.

Keywords: Diagnosis, resistance, identity, social constructionism, diagnose, modstand, identitet, socialkonstruktionisme
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon