Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Når noen ikke snakker – Beskrivelse av et samarbeid med Ine, hennes daglige omgivelser og Ambulant team i Poliklinikk for Barn og Ungdoms psykiske helse

Toril Svantorp, klinisk pedagog, Ambulant team Furuset BUP, Oslo.

Artikkelen handler om ambulant arbeid innenfor en poliklinikk for barn-og ungdoms psykiske helse(BUP), eksemplifisert med en beskrivelse av en samarbeidsprosess med en ungdom som framviser selektiv mutisme, sosial angst og tilbaketrekning. Artikkelen vektlegger hvordan mestring og muligheter kan få plass i et samarbeid med ungdommen og med andre i vedkommendes nettverk, noe som innebærer fleksibilitet i valg av metoder, arena og samarbeidspartnere. Artikkelen peker på vektleggingen av å finne naturlige hjelpere i naturlig miljø som en del av en ambulant tilnærming.

Report on a collaboration including Ine, her daily context and the ambulatory team in the Child and Youth psychiatric health outpatient clinic

The article deals with ambulatory therapy within a Child and Adolescent Psychiatric outpatient clinic, (BUP) exemplified in the tailoring of at treatment process with a young person who does not speak, displays general withdrawal and has anxiety problems. The article describes how coping and opportunities can fit into a partnership with the network and the youngster herself, involving flexibility in the selection of arena and method.. The article highlights the importance of finding natural helpers in the natural environment as part of an ambulatory approach.

Keywords: Ambulatory therapy, arena flexibility, withdrawing, natural helpers, tailoring, ambulant virksomhet, arenafleksibilitet, tilbaketrekning, naturlige hjelpere, skreddersøm
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon