Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

It’s complicated – förhållandet mellan litteraturvetenskap, genus, estetik och samhälle

asa.arping@lir.gu.se

Åsa Arping er dosent og universitetslektor i litteraturvitskap ved Göteborgs universitet. Ho disputerte i 2002 i samband med avhandlinga Den anspråksfulla blygsamheten. Auktoritet och genus i 1830-talets svenska romandebatt. Monografien «Hvad gör väl namnet?». Anonymitet och varumärkesbyggande i svensk litteraturkritik 1820–50 kom i 2013. Ho bidreg òg i ein komande nordisk litteraturhistorie (Studentlitteratur, Lund). Adr.: Inst. för litteratur, idéhistoria och religion (LIR), Göteborgs universitet, Box 200, SE 405 30 Göteborg, Sverige. E-post: asa.arping@lir.gu.se

anna.williams@littvet.uu.se

Anna Williams er professor i litteraturvitskap ved Uppsala universitet. Blant hennar seinaste publikasjonar kan ein nemne Från verklighetens stränder. Agnes von Krusenstjernas liv och diktning (2013) og antologien Fält i förvandling. Litteraturvetenskaplig genusforskning (2013), som ho har redigert saman med Eva Heggestad og Ann Öhrberg. Adr.: Litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet, Box 632, SE 751 26 Uppsala, Sverige. E-post: anna.williams@littvet.uu.se

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon