Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
Artikkel 5 av 12Edda04 / 2012 (Volum 99)

Bjørnsons «Støv» – Kvalitetsvurdering og analyse

erik.hagen@lle.uib.no

Erik Bjerck Hagen, professor i allmenn litteraturvitskap, Universitetet i Bergen. Har mellom anna gitt ut Litteratur og handling. Pragmatiske tanker om Ibsen, Hamsun, Emerson, Solstad og andre (2000), Hva er litteraturvitenskap (2003), Litteraturkritikk. En innføring (2004) og (sm.m. Petter Aaslestad, Jon Haarberg, Jørgen Sejersted og Tone Selboe) Den norske litterære kanon 1900–1960 (2007) og Den norske litterære kanon 1700–1900 (2009), Kampen om litteraturen. Hovedlinjer i norsk litteraturforskning og –kritikk 1920-2011 (2012).

Adr.: Universitetet i Bergen, LLE, Pb. 7805, 5020 Bergen. E-post: erik.hagen@lili.uib.no

Artikkelen er en analyse av Bjørnsons fortelling med utgangspunkt resepsjonshistorien og med det overordnede siktemål å belyse Bjørnsons ofte glemte eller skjulte kvaliteter. Artikkelen er en del av et større arbeid i denne retning.

Nøkkelord: Litterær tolkning, litterær vurdering, norsk litteraturhistorie

Bjørnson’s «Støv» [«Dust»]. -Quality Assessment and Analysis

The article discusses the meaning of Bjørnson’s tale in dialogue with its spare reception history. It is part of a larger investigation of the now hidden and forgotten qualities of this once imposing literary master.

Keywords: Intepretation, evaluation, history, Bjørnstjerne Bjørnson, «Støv»
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon