Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Orientalism, Decadence and Ekphrasis in Hamsun's "Dronningen av Saba"

Elisabeth Oxfeldt er førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo. Hun har Ph.D. i skandinavisk litteratur fra U.C. Berkeley (2002). Viktige publikasjoner er Nordic Orientalism. Paris and the Cosmopolitian Imagination 1800–1900 (2005) og H.C. Andersens eventyr på film (2009). Hun har også gitt ut artikler i Edda, Spring, Animation Journal og Kritik.

Adr.: ILN, Universitetet i Oslo, Postboks 1102 Blindern, NO-0317 Oslo. E-post: elisabeth.oxfeldt@iln.uio.no

Hamsun's "Dronningen av Saba" (1892) places its reader in a position of foolishness and frustration similar to that of the tale's protagonist. The title, after all, conjures up expectations of Oriental splendor, sensuali ...
NOK 149,-
Kjøp digital artikkel
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon