Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}
DRAMA – Nordisk dramapedagogisk tidsskrift
{{article.articleTitle}}
{{article.articleSubTitle}}
Vitenskapelig publikasjon
av , & {{contributor.name}}
Publisert {{article.publishDate}} (Side {{article.pageFrom}}-{{article.pageTo}}) (Side {{article.pageFrom}})
Vis flere
DRAMA – Nordisk dramapedagogisk tidsskrift skal fremme dramapedagogisk debatt, faglig fordypning og stimulere god praksis og forskning.

Tidsskriftets målgrupper er medlemmer av Drama- og teaterpedagogene i de nordiske landene i tillegg til at det skal nå bredt ut til  universiteter og høgskoler, barnehager, grunnskoler, kulturskoler, folkehøgskoler, teatre, biblioteker, teatergrupper, skolemyndigheter og museer i Norden.

Tidsskriftet publiserer vitenskapelige artikler, samt "vanlige" fagartikler, debattartikler, reportasjer, intervjuer, presentasjoner av praksisopplegg, bokanmeldelser, historiske artikler og andre faste spalter.

Artikler kan publiseres på norsk, svensk, dansk og engelsk.

Tidsskriftet er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1, redigeres i tråd med Redaktørplakaten, og hvert nummer er knyttet til et aktuelt tema.

Tidsskriftet er inne i sin 55. årgang, og kommer ut i tre utgaver i året.

 
Ansvarlig redaktør

Christine Sivertsen, MA i Drama og teaterkommunikasjon, Lektor Hauger skole

Redaksjonsutvalget
Norge
Kristian Nødtvedt Knudsen, ph.d., NTNU
Siemke Böhnisch, professor, Universitetet i Agder

Sverige
Susanne Rosén, universitetsadjunkt Pedagogiskt arbete, Högskolan Dalarna och auktoriserad dramapedagog

Danmark
Alette Raft Rasmussen, lektor, UCC Professionshøjskolen

Island
Rannveig Björk Þorkelsdóttir, assisterende lektor, School of Education, University of Iceland 

Finland
Anne Sandström, 
Dramalärare, verksamhetsledare för Föreningen för Drama och Teater, DOT r.f.
 

Redaksjonens adresse
DRAMA – Nordisk dramapedagogisk tidsskrift
Postboks 2127 Grünerløkka
0505 OSLO 

 
DRAMA- Nordisk dramapedagogisk tidsskrift er et abonnementsbasert tidsskrift som utgis under modellen «grønn» åpen tilgang (open access). Det betyr at Universitetsforlaget tillater forfattere å arkivere sin artikkel i åpne institusjonelle arkiv (egenarkivering) eller på eget eller arbeidsgivers nettsted, i den versjon og det format som ble godkjent av tidsskriftets redaksjon (akseptert versjon), og etter at artikkelen er publisert (uten forsinkelse).

Forlaget oppfordrer forfattere til å ta vare på den endelige versjonen av artikkelen som ble sendt redaksjonen for publisering, da denne vil være nærmest opp til versjonen som publiseres på Idunn. Forfattere som ønsker det, kan henvise til sin artikkel i endelig versjon ved å oppgi lenke til denne på Idunn.

Alt innhold i tidsskriftet publiseres i overenstemmelse med bestemmelser gjengitt i Avtale om normalkontrakt for faglitteratur i tidsskrift av 10. november 2010 mellom Den norske Forleggerforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Avtalen kan leses i sin helhet på http://www.nffo.no.

Artikler gjengitt i tidsskriftet vil bli lagret og gjort tilgjengelig på Universitetsforlagets database for elektronisk distribusjon av tidsskrifter, Idunn.

Når en artikkeltekst aksepteres for publisering av tidsskriftets redaksjon forutsettes følgende:
  • At forfatter aksepterer bestemmelsene i nevnte normalkontrakt
  • At forfatter er innforstått med at forlaget forvalter retten til offentliggjøring og spredning av artikkelen og at forlaget skal kontaktes før forfatter inngår avtale med tredjepart om tilleggspublisering.
  • At forfatter ved tilleggspublisering gjør oppmerksom på hvor artikkelen opprinnelig er publisert, og i henhold til gjeldende praksis for kreditering. 
For forfatterveiledning se her

Sist publiserte

Mest lest siste 30 dager

Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon