Oppgrader til nyeste versjon av Internet eksplorer for best mulig visning av siden. Klikk her for for å skjule denne meldingen
Ikke pålogget
{{session.user.firstName}} {{session.user.lastName}}
Du har tilgang til Idunn gjennom , & {{sessionPartyGroup.name}}

Æstetik, etik og butik

Cariologi og Endodonti, Odontologisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Danmark
Parodontologi, Odontologisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Danmark

Tandbehandlinger på æstetisk grundlag indebærer etiske perspektiver, der hele tiden bør ligge i tandlægens baghoved. Det sætter særlige krav til information af patienten om mulige bivirkninger på kort og langt sigt samt om udsigten til fremtidige reparationer eller omlavninger. Ved behandling af yngre patienter er der særlig grund til en konservativ tilgang, da udsigten til pulpaskade er betydelig, og da der er store krav til et langtidsholdbart resultat. Ligeledes er det væsentligt, at æstetisk behandling kun gennemføres efter patientens eget behov og efter grundigt informeret samtykke.

Emneord: Tandbehandling, æstetik, etik

Dental treatments on aesthetic basis imply ethical perspectives that should always be in the mind of the professional dentist. It sets special requirements for patient information about possible short and long term side effects, as well as the prospect of future repairs or re-doing. In the treatment of younger patients, there is particular reason for a conservative approach, as the prospect of pulp damage is significant and as there are high demands for long-term sustainability. Likewise, it is essential that aesthetic treatment is only performed according to the patient's own needs and after thorough informed consent.

Keywords: Dental treatment, aestetics, ethics
Idunn bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du dette. Klikk her for mer informasjon