Mellom næring og kultur: en studie av norsk spillpolitikk

av Kristine Jørgensen

Kristine Jørgensen

Kristine Jørgensen, førsteamanuensis

Institutt for informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen

Epost: Kristine.Jorgensen@infomedia.uib.no

Abstract

Abstract

As a new cultural industry, digital game development is located between the sectors of culture and trade. While Norwegian game development is defined today as a matter for the Ministry of Culture, the industry is asking for a more holistic policy that includes trade policies. This article discusses Norwegian game policies with point of departure in research interviews with four Norwegian game developers and argues that trade policies are already included in the existing cultural policy

Keywords: game studies, game industry, cultural politics, Norway

Logg inn

For å handle på idunn.no eller få tilgang til innhold du har kjøpt tidligere, må du logge inn eller registrere deg som bruker.